Saturday, December 15, 2012

Fourth Semester :)

Actually when I try to update this blog.. I keep on thinking. .which topic that I want to write. but when I try to find a spesific picture about it. I know.. my laptop had been formatted 2 weeks ago.. sobss.. 
But.. I want to credit this picture. to Cik Eysah.. Cik Fika..Nick and Stephen Langga. because. i just grab this pic from their fb.. as easy as ABC and 123.. 

During lecture time.. :)
If im not mistaken.. this pic was took before coaching management presentation.. 

same goes to this pic.. 
at the right side.. I know. he keep doing our presntation till dawn.. that is why..he still sleepy during class.. 


this pic I dont know where  and when it was taken.. but i know.. Fika getting practice for Skill test.. 
Congrats :)
We all got A rights.. 
Syukur Alhamdullilah.. 
Thanks to Nick because help us to get A for badminton.. :) 


and once again.. we join girl scouts.. 10 of us.. 
:) 

Congrats gegurl AT 43.. :)

Ok. .lets continue our story.. 
This pic was taken during First Aid Class. 
We learn about CPR, a  treatment for bleeding, burns and yesterday. we attend for a short talk with an officer from PBSM.. 
when I ask Mr Tan yesterday.. 
Do we still have a class for next week.. 
Yes.. Our last class.. *actually i keep on thinking.. * yesss.. ! maybe today is our last class. * haha. 
pity me.. 






and i think the most exciting week is week thirteen.. 
Konsep Gaya Hidup Sihat ( Healthy Lifestyle Concept) 
37 of them organise a program with Curricular Management Programne at Canselory Building.. 
it is quite amazing and interesting.. 
so. for those whom a still thinking about recycle product.. 
you can see it here!
at the same time.. they donate their blood.. although i know most of them didn't get enough sleep.. :)
I am proud of them.. 




recycle item.. 
:)
mirror


lamp

ornamental (scenery) if Im not mistaken.. 

money box.. (actually i just predict and write it ) 

because I dont involve too much in this activity.. 

and this is the main director for this programme.. 

and this is our lecturer... 
:)
 I think i have write too much.. 
maybe.. 
I'll write later.. about 121212.. 
about our biomechanics course.. 
that we spent our life, heart and soul.. hahaahahaha
:)
Thats all for today.. 
Thanks for reading.. 
I am glad to be part of them.. 

*Coaching AT 43 Galaxy.. * 


Saturday, October 13, 2012

Sekilas Pandang Semester Empat

As salam semua.. 
sekadar ingin mengupdate sedikit mengenai perkembangan warga AT43 Galaxy untuk sem 4 ini... 
Kini dah masuk minggu kelima.. ;)
Alhamdulilah... semuanya berjalan dengan lancar dan sempurnya walaupun semua masih pening dan stress dengan *certain* subjek.. :) 

Btw.. just want to congratulate her.. :)
Ijan...
Seorang warga AT 43 Galaxy yang telah mewakili Malaysia ke Indoor Hockey Asia di Thailand dan pasukannya mendapat pingat gangsa untuk pasukan Hoki Malaysia.. 
Tahniah Ijan.. 

All of us proud of you.. 



dua minggu sebelum ini juga, kami telah menghantar wakil untuk badminton.. 
Namun. oleh kerana kami baru di peringkat 2 minggu kelas ikhtisas.. 
:)
belum layak untuk ke final. apapun. tahniah AT 43 Galaxy


Dan ini adalah berita utamanya.. 

tahniah kepada warga AT 43 yang telah berjaya mendapat biasiswa KPM
dan rezeki itu telah dikongsi bersama rakan rakan 
:)


Terima kasih Cik Ecah..


untuk jamuan makan makan di rumah sahabat sahabat di Taman U :) 


....................................................
Gambar sekitar kelas bantu mula di minggu ke 4.. 


untuk sahabat yang berada d Korea.. 
teruskan perjuangan tau.. 
:)

sama  sama kita berusaha!
:)


Mode : tak sabar nak tunggu cuti mid term.. :) 
............
 Busy buat Video Konsep
Biomek
2p
Bantu Mula
Coaching Management
............................................................

Tak Sabarnya Kami nak Berkongsi Video Konsep Kesihatan
:)








Thursday, August 16, 2012

Selamat Semua nya.. :)

Syawal bakal menjengah lagi.. 
Ramadhan kini bakal melabuhkan tirai.. 
Semester khas yang diduduki oleh

Yun
Ora
Ustaz
Abu
Akie
Agilan
juga telah sampai ke penghujung.. 

:)

Azrul Azizul Mukminin

Fakhri


Abu


Menjelang raya keempat nanti.. 
Tiga daripada pelajar AT-43 Galaxy ini.. 
akan meneruskan perjuangan di Korea.. 
:)

Selamat Berjaya untuk Azrul, Akie & Abu.. 
kami doakan anda semua kuatkan hati dan semangat ketika berada di perantauan.. 


:)

C/c: jangan lupa upload gambar video dan perkembangan anda semua di sana nanti.. 
:)

Ikhlas : Rakan rakan AT-43.. 


Selamat Hari Raya Aidilfitri.. 
Salam Kemaafan buat semua.. 

:)

Selamat Bercuti Semua.. 
:)





Saturday, July 7, 2012

Keputusan Semester 3

Tahniah kepada semua pelajar Galaxy Coaching AT43 yang dah buat semakan untuk result hari nie.. 
Bagi yang dapat Dekan.. Tahniah.. 
Bagi yang belum dapat.. usaha lagi.. insyaAllah...
semoga usaha kita semua diberkati oleh Allah SWT.. 

Sem depan kita semua sama sama tolong yea.. 
insyaAllah.. semua boleh... 

Good Luck untuk semester hadapan.. 
Selamat Bercuti dan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang bakal menjelang.. 


terima kasih untuk semuanya.. 


#mcm dah lama xda gambar cantik mcm nie.. ;) 



Friday, June 8, 2012

Majlis Makan makan di Rumah Dr...


Petang Jumaat
8 Jun 2012.. 
Pelajar AT 43 telah menghadiri majlis makan makan di rumah Dr Shila.. 
Pensyarah Subjek Psikologi Sukan.. 
^^

Anak Dr.. Fatin ngan Mimi.. 


Anak Murid Dr.. 



Bakal bakal Dr... 
:) 


Terima Kasih Dr Shila sebab susah susah jer buat jamuan untuk kami.. 
:)

ramai yang tak hadir sebab balik kampung.. 
ape pun.. semoga hubungan dan ukhwah ini akan terus berkekalan.. 
semoga mendapat berkat makan di rumah Dr... 
semua boleh jadi Dr... 
ahahaha. tahyul.. 

Friday, May 25, 2012

Bengkel Tenis Fasa Percubaan


Rabu lepas, pelajar AT 43 Coaching Science Galaxy telah melaksanakan aktiviti bengkel percubaan untuk Bengkel yang akan diadakan pada khamis berikutnya.. kami semua telah memilih gelanggang tenis berdekatan bangunan pusat kecemerlangan kanak kanak. Di sini, kami telah membahagikan bengkel ini kepada 2 stesen iaitu stesen untuk tenis dan multi-excercise.

Kesemua peralatan dipinjam dari PNP dan sponge ball untuk tenis khas untuk bengkel telah ditaja oleh pensyarah untuk subjek ini iaitu  Dr Hazuan.. 

kami semua telah merencanakan aktiviti dengan bermula dari sesi pendaftaran sehinggalah kepada aktiviti.. Untuk aktiviti, semua peserta perlu untuk melalukan general warm up & dynamic stretching yang diketuai oleh Saudara Nicholas.. 


disebabkan ini adalah percubaan, maka ada di antara kami yang menjadi peserta dan ada yang menjadi fasilitator.. 


selepas melakukan general warm up peserta dibahahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut stesen yang melibatkan komponen speed dan agility . Mereka diagihkan mengikut kumpulan dan akan dibimbing oleh para fasilitator di kawasan berkenaan. 

speed ladder


Agility




aktiviti ini dijalankan mengikut  circuit training, yang mana apabila masa 2-3 minit tamat, peserta akan bertukar stesen. Di sini, kami dapat membuat anggaran masa dan jeda aktiviti bagi membolehkan pelajar membuat semua aktiviti di semua stesen dan mereka akan bertukar ke stesen tenis apabila sesi di multiexcercise tamat.


untuk aktiviti di stesen tenis, peserta telah dibuat demonstrasi dan tunjuk cara oleh Dr Hazuan terlebih dahulu. Kami melakukan aktiviti ini secara ansur maju. 





untuk peringkat pertama adalah tanpa menggunakan raket tenis. 

Ansur Maju 1

Kami melakukan  aktiviti dengan aktiviti throw and catch; yang mana pelajar akan membuat balingan dan menangkap bola. di sini, adalah untuk melatih pergerakan dan koordinasi mata, tangan dan kaki para peserta. 


Ansur Maju 2.

Throw and catch with cone
Pelajar akan membuat balingan dan menangkap bola semula menggunakan kon kecil. 
Peserta akan membuat balingan dan tangkapan menggunakan kon secara bergilir gilir. 

Ansur Maju 3

Play with a racket
dalam fasa ini, peserta akan mula bermain. Fasilitator stesen tenis akan membuat pukulan dan servis dan menerangkan mengenai cara pengiraan mata.

Ansur Maju 4.

Be a Charm
untuk istilah ini aku x berapa reti sangat.. kih2x.. 
tetapi dalam fasa ini, peserta akan mula dikira mata permainan, yang mana bagi mereka yang kalah akan berhenti bermain seketika dan ditukarkan kepada pemain luar gelanggang. Maka, untuk ansur maju 4 nie, mereka memerlukan 3 pemain. Bagi yang menang mereka akan menjadi charm / Fasilitator untuk ansur maju 4 ini...

paham x??
.........................

kadang kadang untuk membuat aktiviti sebegini adalah rasional untuk kita membuat experimental peringkat kte kte dulu... 
:)

next entri : Klinik Tenis Fasa 1 :)

anda berminat?
berada di sekitar upsi?
mempunyai anak sekitar 7-12 tahun... 
hadirlah bersama kami.. 
:)
kami akan mengajar anak anak anda bermain tenis.. 
................



credit this pic to : Haikal & Miry.. :) 


Search This Blog